Hur du raderar ditt konto eller begär åtkomst till dina data

Hur du raderar ditt konto eller begär åtkomst till dina data

Om du vill radera ditt konto, vänligen kontakta oss via webbformuläret här nedan, eller e-posta till dataskydd@zalando.se. När du kontaktar oss så ber vi dig använda den e-postadress som du angav när du registrerade dig på Zalando. Detta är viktigt för oss så vi kan gå vidare med borttagningen av ditt användarkonto.

Tänk på att vi bara kan ta bort ditt användarkonto om:

  • det inte finns några obetalda beställningar
  • du inte har några belopp som vi ska återbetala dig
  • du inte har något saldo kvar på ditt tillgodohavande för presentkort
  • inga av dina beställningar är i leveransprocessen.

Om ditt användarkonto inte uppfyller dessa krav så kan vi inte ta bort det direkt. Om möjligt, åtgärda ev. kvarstående punkter. Vad gäller belopp som ännu inte återbetalats och leveranser som pågår, behöver vi litet tid på oss. Om du har beställt för mindre än 100 dagar sen så kommer ditt konto att raderas så snart som returperioden är över.

Använder du också Zalando Lounge eller Zalon?

Om ditt Zalando-konto raderas, kommer det även att raderas i tillhörande tjänster såsom Zalando Lounge och Zalon.

Har du flyttat till ett annat land?

I så fall behöver du inte skapa ett nytt konto. Du behöver bara använda dina befintliga inloggningsuppgifter för att gå in på Zalando-butiken i ett annat land, och lägga till en ny faktura-/leveransadress i det land som du shoppar ifrån.

Hur får jag åtkomst till mina uppgifter?

Om du vill se din orderhistorik, de adresser vi har lagrade för dina beställningar, eller om du vill se eller ändra posterna på din önskelista, vänligen gå till din kontosida. Du kan också kontrollera och justera informationen som vi har lagrat om dina favoritmärken eller de storlekar du föredrar, samt administrera prenumerationer på nyhetsbrev eller utskick i denna sektion av webbplatsen.

Om du vill begära en nedladdningsbar fil med dina kontouppgifter, innehållande kontaktinformation, orderhistorik, önskelista och en översikt över när och hur du har kontaktat oss, vänligen skriv till oss på dataskydd@zalando.se.

OBS: innan vi skickar filen till dig, kan vi behöva verifiera din identitet så att ingenting kommer i orätta händer. När filen är klar, skickar vi den till dig via e-post. Detta kan ta upp till 30 dagar som mest.


Kan du inte hitta svaret du letar efter?
Kontakta oss direkt
Chatta med oss

Ring oss

Vad sägs om 10% rabatt på nästa beställning? *

Anmäl dig till Zalandos nyhetsbrev och få 10% rabatt på din nästa beställning, plus stilinspiration och exklusiva erbjudanden direkt i inkorgen.

I vår integritetspolicy kan du läsa mer om dataskydd på Zalando.