Eos hudvårdsprodukter är naturligtvis naturliga

Skönhetsföretaget Eos har inte bara veganska och återvinningsbara produkter, de tror även på bra karma med moder jord. Och skulle du vara glutenallergiker kan du känna dig fullkomligt lugn, hela sortimentet är glutenfritt.

Naturlig hudvård alltid i fokus för Eos

Eos grundades 2006 av Jonathan Teller, Sanjiv Mehra och Craig Dubitsky som alla brinner för naturlig hudvård. Företaget, med säte i New York, tillverkar en mängd olika kroppsvårdsprodukter med tre områden som huvudlinjer: läppbalsam, lotion och rakkräm. Produkterna är väl kända och omtyckta för att de bara består av naturliga och ekologiska ingredienser. Dessutom är de förpackade i färgglada och minimalistiska förpackningar.

Glutenallergiker eller andra som är känsliga mot gluten kan lugnt använda produkterna eftersom de varken innehåller gluteneller utsätts för gluten under tillverkningen. Det finns en havreingrediens i några av produkterna, men den är certifierat glutenfri och alla produkter testas för spår av gluten i slutskedet för att  användare ska vara helt säkra. Produkterna genomgår noggranna tester både av egna forskare och i oberoende laboratorier.

Varje slutprodukt testas också mot en rad standarder för kvalitet och säkerhet. Förutom att testa sina produkter under överinseende av hudläkare vill företaget även påverka världen omkring sig på ett positivt sätt. Därför har de inrättat ett system för att återvinna plasten i produkterna.

Att förändra och förbättra med hållbarhet i åtanke

Eos är en förkortning av “evolution of smooth”. Namnet inspirerades av att företaget vid sin uppkomst satte som mål att ta fram ett läppbalsam som var mer än bara mjukgörande – de ville att produkten skulle kunna glädja. Företagets egen evolution har gått från att bara erbjuda en typ av produkt, till att ständigt bredda sitt sortiment – men alltid med kvalitet och jordens bästa i fokus.

Här är några av Eos metoder för att förvandla sina produkter till rena glädjekällor:

  • Klanderfri kvalitet – För att produkterna ska kunna bli till en upplevelse för användaren måste de i första hand uppfylla sin grundfunktion på ett tillfredsställande sätt.
  • Imponerande ingredienser – Företaget jobbar mycket med naturliga ingredienser som är både snälla mot klimatet och din hud.
  • Fina förpackningar – Den sfäriska formen på företagets olika läppbalsam är ett typexempel på hur de anstränger sig extra noga för att skapa banbrytande produkter.
  • Miljövänliga – Produkterna och dess förpackningar ska vara så snälla mot jordens resurser som det bara går. Företaget jobbar dessutom aktivt för att nämnda förpackningar ska gå att återvinna så enkelt som möjligt.

Eos har upptäckt sheasmörets egenskaper

Redan egyptiska drottningar som exempelvis Cleopatra sägs ha uppskattat sheasmör som skönhetsprodukt. Vad man vet är att det i flera tusen år har använts som skönhetsprodukt i Afrika. Det näringsrika smöret passar till både hår och kropp för sina fuktbindande och mjukgörande egenskaper. Det har Eos, som gillar det naturliga, tagit fasta på och använder ofta sheasmör i sina produkter.

Sheaträdets kastanjestora nötter är vad man framställer sheasmör av. Det finns i två varianter, den östafrikanska varianten som kallas nilotica och den västafrikanska typen som kallas paradoxa. Paradoxa innehåller bland annat hög andel E-vitamin. Det är just innehållet av näringsämnen som ger sheasmör dess fuktbindande egenskaper, och det är därför det används som återfuktare för huden.

Just sheasmör är en av ingredienserna i några av företagets storsäljare, däribland deras lipbalm. Ett av deras läppbalsam, som skapades av Jonathan Teller under 2006, blev snabbt något både för och på allas läppar. Allt från kändisar till modebloggare och vanligt folk hyllade den nya läpprodukten. 2015 låg den tvåa på listan över bäst säljande läppvårdsprodukter i världen. Det var det första vaxfria och samtidigt veganska läppbalsamet som gav naturligt vackra läppar.

Produkterna från Eos boostas med lavendel och jasmin

I många av företagets krämer finns både lavendel och jasmin, och det är inte enbart för den goda doftens skull. Blommorna har båda en lång rad förträffliga egenskaper som passar utmärkt att använda i hudvård. Lavendel är såväl antiseptiskt som balanserande och sammandragande, plus att det har en avslappnande effekt. Det kan hjälpa till att läka sår och är antiinflammatoriskt.

Precis som sheasmöret har lavendel använts i tusentals år för hudvård. Den djupa, blommiga doften från lavendel hjälper för avslappning och motverkar stress och oro. Den sägs kunna rena kroppen inifrån och ut och är perfekt om man har en oren hy. Allt detta är precis vad Eos önskar att deras produkter ska kunna uträtta. Därför har lavendel blivit en självklarhet i många av produkterna.

En annan blomma som finns representerad i många av Eos produkter är jasmin. Det är dokumenterat att jasminblomman har använts sedan urminnes tider som hudvårdsmedel, men även inom läkekonsten. Jasmin hämmar inflammation, lugnar irritation och läker både sår och sprickor i huden. Den passar alla hudtyper, till och med extra känslig hy och den hjälper även väldigt bra vid torr och fuktfattig hud.

Rakkrämen från Eos tar även hand om din hud

Rakning innebär en viss påfrestning för huden och det är lätt att den blir irriterad. Därför har företaget valt att använda sig av såväl jasmin som lavendel och sheasmör i sina rakkrämer. De har dessutom lagt till antioxiderande vitaminer som hjälper till att ge 24 timmars intensiv fukt. Du kan använda dig av rakkrämerna oavsett om du vill våtraka eller torraka.

Krämen lämnar ingen oljig yta på huden efteråt och dessutom kommer du att lukta gott och få en mjuk känsla i huden. Rakkrämen ger helt enkelt en lyxig känsla efter användning och hudytan kommer inte vara irriterad. Den skummar inte utan är en tjock kräm som du fördelar över hudytan. Eftersom det inte blir något tjockt skum som riskerar att plugga igen rakbladen får du en närmare rakning.

Företaget säger nej till parabener, petroleum, ftalater, mineraloljor, paraffin, GMO, palmolja, triclosan, oxybenson och andra liknande ingredienser. Samtliga produkter ur deras sortiment är hypoallergena, dermatologiskt testade och glutenfria. Produkterna är inte testade på djur.. Att använda Eos produkter känns inte bara bra på huden utan i hjärtat också. Hudvård för en bra sak, helt enkelt.