Redaktörens val

Fullfjädrad estetik

Silverglänsande dunjacka inspirerar till en futuristisk streetwearlook.

Dunjackan fortsätter att vara det plagg vi helst väljer när temperaturen börjar sjunka. Dunjackan uppfanns av Eddie Bauer, ett namn som har blivit synonymt med ytterplaggens evolution. Bauer fick vid ett tillfälle veta att den ryska militären hade experimenterat med dun. Även om resultaten inte alltid var helt lyckade ville han också testa. Precis som ryssarna hade Bauer problem med att fjädrarna samlades längst ner i jackan. Då introducerade han ett kviltat system för att isoleringen skulle bli jämn över hela plagget. 1936 började Bauer sälja sin nya kreation.

”Jag tycker att den här perioden inom mode påminner mycket om det man kunde se i science fiction-filmer, en stil som kallades ’The Future’. Jag använder gärna dessa omarbetade modeller för att skapa den där Femte elementet-touchen.” Bernard Burton-Koomson, Influencer Marketing

Dunjackan är idag ett basplagg både för kvinnor och män. Vår kollega Bernie skapar enkelt en outfit som passar för vinterns streetwearlook. På ett sofistikerat sätt framhäver han Cheap Monday-jackans metallic-finish med hjälp av monokroma toner. Bernie kompletterar med djärva accessoarer som ger looken en autentisk känsla. De vita sockorna och ett par splitternya Nike Air Max 97 lyfter den moderna estetiken ytterligare ett snäpp.