Byxor

5 428 artiklar

Inte förrän på 1960-talet blev det populärt för kvinnor att bära byxor. Innan dess hade det varit ett plagg reserverat för män och det ansågs både provocerande och skandalöst för en kvinna att dyka upp klädd i något sådant. Överklassen hade dock redan några hundra år innan dess provat på modet med byxor men det slog aldrig igenom varesig där eller i det övriga samhället. I dag är byxor lika mycket ett plagg för pojkar som för flickor, såväl som för äldre kvinnor och män. Det är ett bekvämt och praktiskt alternativ till klänningar och kjolar och de ger en bredare bas i garderoben för flickor än vad som erbjöds under början av 1900-talet.

Från blåbyxor till finbyxor

Jeansen är en av de vanligaste varianterna av byxor för både flickor och pojkar. Det är numera populärt med jeans i olika slitningar och även en del med stora hål på knän eller som är trådslitna över låren. Detta var ett stort no go när jeansen först uppfanns. De skulle helt enkelt vara en slitstark arbetsbyxa och att ha hål i dem visade på att de antingen använts för länge eller att de helt enkelt brast i kvalitet. Sångerskan Rihanna är en av de som gärna använder jeans både till vardag och fest, och då främst slitna baggy modeller. En annan jeansälskare är tonårsidolen Justin Bieber. Han drar gärna på sig ett par i dammodell för en tightare passform och smalare ben.

Naturligtvis naturmaterial

Andra populära byxor bland barn är exempelvis ett par enkla klassiska chinos. Dessa är ofta gjorda i bomull och kom ursprungligen i klassiska färger som beige, marinblått och svart. Nu för tiden har det dock kommit att bli mer och mer populärt med knalliga färger som kornblått, klarrött och knalligt gröna nyanser. Dessa går hur bra som helst att matcha till t-shirts med roliga tryck, en rutig skjorta eller kanske en söt topp med en liten volangkant. De flesta byxor är perfekta i vardagsgarderoben och skapar lätt en enkel och skön vardagslook såväl som gör ditt barn festfint i ett kick. Allt handlar om att mixa och matcha.

Kombinera med: